www.sag.sk>recepty gulas Guláš Potrebujeme: – 5 väčších cibúľ – 1 kg bravčového mäsa – 2 kg zemiakov – 3 papriky a 3 rajčiny, alebo lečo – olej (přiměřene) – 1 gulášové korenie – mletá paprika – mleté korenie – mletá rasca – majoránka – soľ – inšpiračná, a chuťové bunky dolaďovacia domovinka :) Postup: Na zahájenie prípravných prác, a aby sa dielo dobre zdarilo, nalejeme si za jeden štamperlík dobre vychladenej domovinky. Potom nadrobno nakrájame cibuľku, a dáme ju dobre vysmažiť na oleji. Pridáme umyté a nakrájané mäso, a dobre premiešame. Mäso necháme „ošmáhnuť“ do biela, potom pridáme 1/2 gulášového korenia, a premiešame. Pridáme na pásiky pokrájanú papriku a rajčiny. Ak máme lečo, môžeme ho dať teraz, alebo aj trochu neskôr. Dusíme a miešame, aby nám to neprihorelo, potom podlejeme a môžeme pridať nadrobno pokrájaný zemiak na zahustenie. Varíme, tak aby bolo mäso skoro mäkké, podlievame. Pridáme nakrájané zemiaky, dolejeme vodu a necháme variť. Keď to začne vrieť, dosypeme ostatnú 1/2 gulášového korenia, a dochutíme mletou paprikou, korením, rascou, majoránkou, a dosolíme podľa potreby. Necháme variť, aby sa mäso a zemiaky celkom uvarili. Počas celého procesu prípravy je dôležitá pravidelná inšpirácia, a postupné dolaďovanie chuťových buniek zúčastnených kuchárov, dobre vychladenou domovinkou :)